zorg-en-samenwerking-met-het-clb

Ik ben Ilse en ben de zorgcoördinator (zoco) van De Harp.
Als zoco leid ik het zorgteam (= leerkracht, zoco, ondersteunende leerkracht, directie) en vorm ik de schakel tussen school, kind, ouders, CLB en externe hulpverlening.
Op een zorgteam worden kinderen besproken voor wie de leerkracht een hulpvraag heeft. De hulpvraag kan echter ook altijd van ouders komen en kan van gelijk welke aard zijn (vragen over gedrag, leerprestaties, emotionele ontwikkeling enz). Op het zorgteam wordt dan samen gekeken welke ondersteuning we het kind eventueel kunnen bieden.
Het zorgtraject wordt, samen met het zorgteam, regelmatig geëvalueerd. Contact en samenwerking met de ouders is in dit traject uiteraard heel belangrijk.
Soms wordt, in overleg met de ouders, CLB betrokken (onze contactpersoon is Sieska Tanghe) om een degelijke zorg uit te stippelen. Details kunt u vinden op de website van CLB: http://www.iclb.be/vestiging-gent.
De kinderen leren de zoco gaandeweg kennen als vertrouwenspersoon: ze zijn dan uiteraard ook altijd welkom om een babbeltje te komen doen en samen te kijken voor een oplossing.
 
 

Ik werk halftijds op onze school. Mijn bureau bevindt zich naar het secretariaat. Spring gerust binnen als je een vraag hebt of mail naar deharp.zorg@gent.be.
Ik ben aanwezig op maandag, donderdagvoormiddag en op vrijdagvoormiddag en tweewekelijks de volledige dag. (Er hangt een overzichtje van mijn werkdagen aan mijn deur voor alle duidelijkheid.)

© Stad Gent 2018
Freinetschool De Harp
Bagattenstraat 155, 9000 Gent
tel. (032) 09 225 98 59, e-mail deharp@stad.gent